Treklöver Gilwell – TG

Utbildningen är scoutrörelsens högre ledarutbildning. Den vänder sig till dig som har varit scoutledare i minst två år efter att ha genomgått Scouternas grundläggande ledarutbildning SCOUT eller motsvarande. För att delta bör du vara minst 25 år.

Utbildningen ger dig möjlighet till reflektion kring och utveckling av ditt ledarskap. Fokus ligger på hur du får dina scouter att växa genom din egen personliga utveckling. Du får träffa andra scoutledare från hela landet och delta i en utbildning där du får uppleva scoutmetoden i praktiken.

Utbildningen sträcker sig över minst 6 månader upp till ett år uppdelad på minst två utbildningstillfällen. En stor del av utbildningen är det arbete som du lägger ner på ditt utvecklingsarbete mellan träffarna. Alla utvecklingsarbeten är olika men målet är att du ska få tillfälle att reflektera över ditt ledarskap för att kunna utvecklas som person och scoutledare. Utvecklingsarbetet skall omfatta minst 40 timmar enskilt arbete.