Ledarutbildning Scout

Utmaningen för scoutledare som vill växa och utvecklas i sitt ledarskap. Ledarutbildning Scout är utbildningen för dig som har fyllt 18 år eller har varit ledare i minst ett år efter BAS.

På ledarutbildning Scout tar du del av teorier kring barns utveckling, grupper och grupprocesser och du fördjupar dig i scoutmetoden och ledarrollen. En viktig del av utbildningen handlar om mångfald och bemötande. Det ingår övningar där du utforskar dina egna värderingar och hur de påverkar ditt ledarskap. I utbildningen ingår även grunderna i förstahjälpen. Efter utbildningen blir du säkrare i din roll som avdelningsledare!

Utbildningen går antingen i form av en tredelad utbildning där första delen går i oktober på Skatboet, Värmdö, andra delen i februari på Gilwellstugan, Flen, och tredje delen i maj på Vindalsö, nära Sandhamn. Eller en veckolång på Vässarö veckan före midsommar.