Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna hos oss när du är 6 år, som Bäverscout (i flertalet andra scoutkårer först när du är 8 år, som Spårarscout). Du börjar som Bäverscout, därefter Spårarscout och sedan blir du Upptäckarscout, Äventyrarscout, Utmanarscout och Roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Har ceremonier när vi börjar och slutar mötet, har olika teman på mötena och genomför mötet i varierande i patruller och/eller storgrupp (avdelning). En del uppgifter ”leker” vi in med scouterna. Vi brukar vara i vår scoutlokal, Skärsätrahamnen (när vi seglar) eller annan lämplig plats för det vi ska göra.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting. Hos oss får man också prova på tre gånger innan man bestämmer sig om man vill vara med.

Kontakta ansvarig för kö-listan så hjälper han dig att komma i kontakt med avdelningsledaren så kan ni komma överens om när ett besök kan passa.

Ansvarig för kö-listan är:

Marcus Jansson

Mail: marcus.c.jansson [snabel-a] outlook.com